Στον απόηχο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών

 Το 4ο πανελλήνιο συνέδριο γνωσιακών ψυχοθεραπειών ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του το βράδυ της Κυριακής 30 Νοεμβρίου. Ήταν ένα συνέδριο με μεγάλη συμμετοχή συνέδρων, με πλούσια θεματολογία και ποικιλία εργαστηρίων και ελεύθερων ανακοινώσεων. Συγχαρητήρια τόσο στην εταιρεία που διοργάνωσε το Συνέδριο όσο και στο ξενοδοχείο που φιλοξένησε τις παρουσιάσεις.

Η επιτυχία του Συνεδρίου καταδεικνύει την άνοδο της ΓΣΘ και τις νέες τάσεις στο χώρο της ψυχοθεραπείας.

Στο πλαίσιο του παραπάνω Συνεδρίου παρουσιάστηκε το Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο «ο ρόλος της αυτοεκτίμησης σε διάφορες μορφές ψυχοπαθολογίας και γνωστικές συμπεριφορικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της» με συντονίστριες την κ. Έ. Χριστοπούλου και την κ.Μ. Ευαγγελοπούλου.

Η αυτοεκτίμηση αναφέρεται στη συνολική άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας, πώς κρίνουμε και αξιολογούμε τον εαυτό μας και τι αξία δίνουμε στον εαυτό μας ως άτομα.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην προσπάθεια μας να εργαστούμε πάνω στη χαμηλή αυτοεκτίμηση εντός ενός γνωστικού πλαισίου λόγω της έλλειψη ενός κοινού ορισμού ή διαμόρφωσης (conceptualization) του προβλήματος.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξε έμφαση στη μελέτη της αυτοεκτίμησης, καθώς αυτή επιδρά τόσο στο άτομο, όσο και σε πλευρές της ζωής του.  Η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία είναι η ιδανική προσέγγιση, καθώς παρέχει ένα εύκολα κατανοητό πλαίσιο κατανόησης του πώς το πρόβλημα αναπτύσσεται και τι το διατηρεί.

Στο Τραπέζι αυτό λοιπόν παρουσιάστηκαν οι επιδράσεις της αυτοεκτίμησης σε πλευρές της ζωής του ατόμου και θεραπευτικές παρεμβάσεις για τη βελτίωσή της.

DSCN4700 DSCN4702 DSCN4708 DSCN4723DSCN4691

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s