Ομάδα «Εγώ κι οι άλλοι: πώς είμαι μέσα στις σχέσεις»

Τα σημαντικότερα θεμέλια που βελτιώνουν τις σχέσεις μας είναι η ανάπτυξη εμπιστοσύνης, το νοιάξιμο και η αποδοχή του άλλου. Ταυτόχρονα οι σχέσεις αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε σημαντικά μαθήματα για τον εαυτό μας. Μας φέρνουν σε ένα σημείο οικειότητας με τον άλλον, που συχνά  χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δικά μας θέματα, ανασφάλειες και βαθιά συναισθήματα. Τα συναισθήματα δε βγαίνουν μόνο για να τα καταπιέζουμε. Χρειάζεται να τα εξερευνούμε, καθώς είναι μια πολύ καλή ένδειξη του τι δουλεύει και τι δε δουλεύει καλά στη ζωή μας. Τα συναισθήματα λοιπόν μας μαθαίνουν ποιοι είμαστε.

Σε μια ομάδα συμβαίνει μια διαπροσωπική διαδικασία που περιλαμβάνει το συντονιστή και δύο ή περισσότερους ανθρώπους που έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους, όπως κάποιο πρόβλημα, στόχο, στάσεις, αξίες κλπ. Τα άτομα μέσα σε μια ομάδα διδάσκονται ότι και άλλοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στη ζωή τους και ότι  μπορεί κανείς να εμπιστεύεται τους άλλους και να εκφράζει τις δυσκολίες του, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις μεταξύ τους σχέσεις. Εκφράζοντας κάποιος τα προσωπικά του προβλήματα, τα κατανοεί και τα αντιμετωπίζει καλύτερα με τη βοήθεια των άλλων ανθρώπων και ταυτόχρονα μαθαίνει να δείχνει κατανόηση στα προβλήματα των άλλων.

Στη συγκεκριμένη ομάδα θα υπάρξουν 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα από διαδραστικές ασκήσεις και βιωματικές δραστηριότητες να εξερευνήσουμε θέματα που μας απασχολούν σε μια σχέση. Θα διερευνήσουμε πώς είμαστε στις σχέσεις μας, πώς θέλουμε να είμαστε σε αυτές και τι περιμένουμε από τον άλλον, με στόχο να βρει ο καθένας απαντήσεις γύρω από το πώς αλληλεπιδρά με τους σημαντικούς άλλους. Ακόμα, θα προσεγγίσουμε θέματα, όπως η διεκδίκηση, τα όρια και η έκφραση των συναισθημάτων  που βελτιώνουν την ισορροπία στις σχέσεις.

Η έναρξη της Ομάδας θα είναι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι μέχρι τις 15/6/2017.  Ο χώρος συναντήσεων θα είναι στο γραφείο μου 25ης Μαρτίου 101. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες και για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε μαζί μου (Τηλ. 6974 908227) είτε με τη συνάδελφο Σίσσυ Σιδηροπούλου (Τηλ. 6972 799063) με την οποία διοργανώνουμε την ομάδα αυτή.

Αφίσα Εγώ κι οι άλλοι

Σχολιάστε