Όταν ο φόβος καταστρέφει τις ζωές μας

Ο φόβος για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο ή κατάσταση είναι ένα συχνό φαινόμενο σε όλους μας. Τι συμβαίνει όμως όταν γίνεται παράλογος και παρεμβαίνει στην καθημερινή μας ζωή; Το άτομο τότε συχνά καταλήγει να αποφεύγει το αντικείμενο φόβου του ή την κατάσταση, προκειμένου να μειώσει το έντονο άγχος που βιώνει. Σκεφτείτε κάποιον που φοβάται να βρεθεί σε κλειστό χώρο. Θα αποφεύγει να χρησιμοποιεί το ασανσέρ, να μένει σε περιορισμένους χώρους κλπ.

Το story teller media παρήγαγε και πρόβαλε μια σειρά από ντοκιμαντέρ με αυτό το θέμα. Μέσα από αυτά τα βίντεο θα δείτε συνεντεύξεις με ανθρώπους που είχαν διαφορετικούς φόβους, αλλά το κοινό στοιχείο είναι ότι τους δημιουργούσαν πρόβλημα στην καθημερινή τους ζωή στερώντας τους τη χαρά και ικανοποίηση που θα αντλούσαν από τις δραστηριότητες που απέφευγαν.

Στο συγκεκριμένο βίντεο προβάλλεται πώς το πρωταρχικό ένστικτο του φόβου είναι αναγκαίο για την επιβίωση από μια ενδεχόμενη απειλή, πώς αντιδράει το σώμα μας και στη συνέχεια πώς αυτό το ένστικτο του φόβου μπορεί να εμφανιστεί σε μη απειλητικές καταστάσεις μέσα από τα βιώματα της Jackie, του Ryan και τουTrevors.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει και το βίντεο με το πώς η Jackie και ο Trevors βρήκαν το κουράγιο να ζητήσουν βοήθεια και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους μέσα από τη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s