«Αλκοολικοί γονείς: τέρατα στα μάτια των παιδιών»

Πώς μπορεί άραγε να βλέπει ένα μικρό παιδί το μεθυσμένο γονιό του; Τι σκέψεις μπορεί να κάνει, όταν βλέπει τη μαμά μεθυσμένη ή τον μπαμπά να τρεκλίζει από το ποτό; Πώς θα νιώθει άραγε, όταν δεν του δίνουν σημασία ή το κακοποιούν;

Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν να επιβιώνουν και να μεγαλώνουν μόνα τους, γιατί αναγκάζονται να ετοιμάσουν φαγητό, όταν η μαμά είναι μεθυσμένη και ξαπλωμένη στον καναπέ, να ντύνονται μόνα τους και να φροντίζουν τα αδερφάκια τους, όταν ο πατέρας κρατάει ένα άδειο μπουκάλι και βρίζει μπερδεύοντας τα λόγια του.

Έναν τέτοιο γονιό το μικρό παιδί τον βλέπει σαν ένα τέρας. Σαν ένα τέρας από αυτά που στοιχειώνουν τους εφιάλτες του, το οποίο δεν μπορεί να νικήσει, όπως γίνεται συνέχεια στα παραμύθια. Αλλά τα παραμύθια είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα.

Το βίντεο αυτό γυρίστηκε στα πλαίσια μιας καμπάνιας της Φινλανδικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας για την προστασία των παιδιών, της Fragile Childhood (ευαίσθητη παιδική ηλικία) με τίτλο: «αλκοολικοί γονείς: τέρατα στα μάτια των παιδιών».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s