«Σαν τη μαμά μου»

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο. Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο πέφτουν συχνά θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπροστά στα μάτια των παιδιών τους.
Θεωρείται μια μορφή «αόρατης» βίας, καθώς είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό μέσα στην οικογένεια και συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες. Οι κακοποιημένες γυναίκες συνήθως λόγω της ντροπής και ενοχής που αισθάνονται δεν αποκαλύπτουν τη βία που υφίστανται, δεν αναζητούν βοήθεια και καταλήγουν να εγκλωβίζονται σε επικίνδυνες καταστάσεις γι αυτές τις ίδιες και για τα παιδιά τους. Λανθασμένα κάποιοι θεωρούν ενδοοικογενειακή βία μόνο τη σωματική κακοποίηση. Ενδοοικογενειακή βία όμως αποτελούν και οι άμεσες και έμμεσες απειλές, η συναισθηματική και ψυχολογική βία, η σεξουαλική κακοποίηση, η κοινωνική απομόνωση, ο οικονομικός έλεγχος και γενικότερα εκείνες οι συμπεριφορές που εξαναγκάζουν ένα άτομο να ζει σε διαρκή φόβο.
Η νέα διαφημιστική καμπάνια ενός ελβετικού οργανισμού κατά της ενδοοικογενειακής βίας μέσα από αυτό το βίντεο έχει ως στόχο να αφυπνίσει τις γυναίκες και κυρίως τις μαμάδες που αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά τους.
Στο βίντεο αυτό η μικρή Λέα δοκιμάζει τα ρούχα και τα παπούτσια της μαμάς, θέλοντας να της μοιάσει…
Το μήνυμα που καταλήγει είναι:
«Η ενδοοικογενειακή βία σπάνια έχει ένα μόνο θύμα. Μην την αφήσετε να φτάσει τόσο μακριά».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s